Muut työkalut

IRC kanava:
#avoindata

Föli kortin lukemiseen vaadittava lähdekoodi julkiseksi

0 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
kysytty 14. tammikuuta, 2016 kategoriassa Datatoive | Sami toimesta
Fölin liikenteen bussikortin lukuun vaadittava lähdekoodi julkiseksi, jotta sen lukemiseen voisi kehittää ohjelmia mikä näyttää kortin tiedot (muun muassa: Saldo, onko seutu vai arvolippu, viimeiset matkat, yms). Samalla tavalla kuin HSL:n oma matkakortti sovellus toimii sekä näyttää tietoja.

2 Vastausta

0 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
vastattu 25. tammikuuta, 2016 | Arvi toimesta
Joukkoliikenteestä vastattiin että uusilla, valtakunnallisilla, Waltti-korteilla on vain tunniste-id.
Valitettavasti, en tarkoita noita uusia kortteja vaan vanhoja, jotka on tällä hetkellä käytössä.
Vanhojen korttien tietoja tai lähdekoodia ei ole saatavilla eikä suunniteltu avattavaksi. Ehdotuksesi on välitetty joukkoliikenteelle.
0 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
vastattu 15. kesäkuuta, 2016 | Asiaa tutkinut toimesta
Föli-korteilla ei taida olla tietoa sinne tallennetuista lipuista, sillä kortilla oleva data ei näytä muuttuvan lukukertojen välillä, ainoastaan korttityyppiä muutettaessa. Jotain tietoa korttityypistä saattaa siis olla kortilla suoraan näkyvissä.

Mikäli data onkin kortilla jossain suojatussa applikaatiossa, silloin se lienee symmetrisellä salauksella suojattu eli avaimen haltija pystyisi myös manipuloimaan kortille omia lippuja. Nykyinen korttidesign ei siis salli näiden tietojen lukemista (ja kirjoittamista) muiden kuin luotettujen osapuolien välillä.

(Kyseessä on jossain määrin mututieto, mutta se perustuu siihen, mitä olen NFC-lukijalla kortin rakennetta ja sisältöä tutkinut. Föli ei tunnu olevan kovin kiinnostunut avaamaan kortin teknisiä detaljeja, joten sillä mennään mitä on.)
Sisällön lisenssi:

Datatoiveet

Aiemmat datatoiveet:

Esitä datatoive!

Tietoja

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Suomalaisten tietovarantojen kieli on monesti suomi. Käytä siis suomen kieltä.


Kategoriat ovat työn alla, joten jos kaipaat jotain kategoriaa, lähetä palautetta.

203 kysymystä

237 vastausta

165 kommenttia

26,058 käyttäjää

Suosituimmat tagit

Sponsorit

...