Muut työkalut

IRC kanava:
#avoindata

Mistä ajantasainen TKL:n bussipysäkkilista?

1 tykkäys 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
kysytty 27. elokuuta, 2013 kategoriassa Liikenne | tuntematon toimesta
Onko saatavilla jonkin (virallisen) rajapinnan kautta TKL:n bussipysäkeistä listaa? WFS Palvelimelta saa listan, mutta siellä on mm. pari pysäkkiä lisäyksellä (Poistettu) sekä ainakin Linja-autoasema (0521) joita TKL:n oma Lissu ei näytä. Lissustahan pystyy kaivamaan osoitteen mistä se hakee pysäkkilistan, mutta käyttäisin mieluummin virallisia rajapintoja (+ WFS palvelimelta pystyy hakemaan datan suoraan WGS-84 koordinaatistossa jolloin välttyy ikäviltä muunnoksilta dataa sovellukseen viedessä). Niin Kalkati datapaketissahan lieneisi kanssa jokin listaus, mutta sen koosta johtuen sen lataaminen mobiilipäätteeseen ei oikein ole hyvä ratkaisu. Plussana olisi erittäin hienoa vielä, jos rajapinta antaisi jonkin "valid until" tagin, jolla tietäisi milloin tietokanta pitäisi päivittää.

3 Vastausta

1 tykkäys 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
vastattu 28. elokuuta, 2013 | Tero Piirainen / ITS Factory toimesta

Tampereen joukkoliikenteen pysäkkilistan saa GTFS -muodossa täältä: http://data.itsfactory.fi/

Samasta GTFS-tiedostosta löytyy myös aikataulu- ja reittitiedot.

Tampereen joukkoliikenne päivittää nuo tiedot muutaman viikon välein, ja päivitykset julkaistaan mainittuun osoitteeseen välittömästi.

Rajapinnan takana olevan datan ajantasaisuutta selvitellään vielä.

Aivan. Tuo 4.2 Mt:kin hieman turhan kookas pelkän pysäkkilistan noutamiseen suoraan päätelaitteeseen, eli tuossakin tarvitsisi jonkin palvelimen välissä vielä. Mutta kiitos tästäkin tiedosta!
1 tykkäys 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
vastattu 28. elokuuta, 2013 | Marko Kauppi toimesta

WFS-rajapinnalla olevat bussipysäkit on päivitetty muutama viikko sitten joukkoliikenteen toimesta, joten on ajantasaista tietoa. Tietotuote sisältää vielä pysäkkejä, jotka eivät ole käytössä. Tähän tulee kuitenkin muutos seuraavien päivityksien myötä.

Pysäkkiin 0521 liittyen sain joukkoliikenteeltä kommentin, että ainakaan heidän lähtöjärjestelmässään ei ole poistettu merkintää kyseiseen pysäkkiin liittyen. Selvitellään...

Eikä myöskään WFS-rajapinnalla ole merkintää: http://tampere.navici.com/tampere_wfs_geoserver/tampere_ora/ows?service=WFS&version=2.0.0&request=GetFeature&typeName=tampere_ora:BUSSIPYSAKIT&FeatureID=0521

Kaikki rajapinnoilla jaettavat avoimet aineistot ovat ylläpidossa olevia aineistoja.

muokattu 29. elokuuta, 2013
OK. Ihmetystä aiheutti vaan kun TKL:n omassa Lissussa ei näy tuota 0521 pysäkkiä ollenkaan. Kuinka usein tuolta WFS serveriltä olisi hyvä data päivittää päätelaitteeseen?
Näyttää se sielläkin olevan mutta sen kautta ei tällä hetkellä kulje liikennettä: http://lissu.tampere.fi/?key=0521&stop=521
Aivan, osaako lissu siis piilottaa pysäkit joiden kautta ei mene liikennettä? Koska jos painaa sen "Näytä pysäkit" täpän päälle niin silloin 0521 menee piiloon. Samoiten pari pysäkkiä jotka WFS kertoo joiden nimen perässä on (Poistettu).
Lissusta ja muista joukkoliikenteen nettipalveluista palveluntarjoaja poistaa "turhat" pysäkit, jotka eivät ole käytössä millään nykyisistä linjoista. Aikataulukausien vaihteessa kannattaa ainakin ladata pysäkit (kesäkuun alku ja elokuun puoliväli). Myös kausien aikana saattaa tulla jotain pieniä muutoksia, joten kerran kuussa päivitys, niin ovat ainakin ajantasalla.
1 tykkäys 0 ei tykkää
  • Tuukka Hastrup
  • Points : 1740
  • Ranked : 3
  • Badges : 2 3
  • http://dev.hsl.fi/
  • Location : Helsinki
  • Code for Europe -kumppanikoodari Helsingin seudun liikenteellä HSL:llä
1.74K
vastattu 28. elokuuta, 2013 | tuukka (1,740 pistettä) toimesta
OpenTripPlannerin API tarjoaa rajapinnan myös pysäkkitietoihin. Tampereen GTFS-data on ladattuna ainakin dev.hsl.fi:hin, joten esimerkiksi tämä toimii (HTTP-pyynnön otsakkeista riippuen vastaus on XML- tai JSON-muodossa): http://dev.hsl.fi/tampere/opentripplanner-api-webapp/ws/transit/stopsInRectangle

Samoin GTFS-dataa voi kysellä Waagin CitySDK-rajapinnasta, esim. http://dev.citysdk.waag.org/map#admr.fi.pirkanmaa/ptstops
Sisällön lisenssi:

Datatoiveet

Aiemmat datatoiveet:

Esitä datatoive!

Tietoja

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Suomalaisten tietovarantojen kieli on monesti suomi. Käytä siis suomen kieltä.


Kategoriat ovat työn alla, joten jos kaipaat jotain kategoriaa, lähetä palautetta.

203 kysymystä

237 vastausta

165 kommenttia

26,058 käyttäjää

Suosituimmat tagit

Sponsorit

...