Muut työkalut

IRC kanava:
#avoindata

Asumisen sähkönkulutus

0 tykkää 0 ei tykkää
  • kola
  • Points : 750
  • Ranked : 8
  • Badges : 6 17 23
750
kysytty 5. toukokuuta, 2013 kategoriassa Energia- ja vesihuolto | kola (750 pistettä) toimesta
Miten ja millä tarkkuus- sekä reaaliaikaisuustasolla olisi mahdollista avata taloyhtiöiden tai yksittäisten asuntojen sähkönkulutus?

1 vastaus

2 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
vastattu 25. toukokuuta, 2013 | Jarkko toimesta
Tämän vuoden (2013) lopussa lähes kaikki sähkönkulutus mitataan Suomessa tunnin tarkkuudella. Verkkoyhtiön on toimitettava tämä kulutustieto veloituksetta asiakkaan saataville, mutta tyypillisesti tämä tapahtuu online-palvelussa eikä ohjelmallisesti API rajapinnan kautta. Kulutustieto on kiinteistön omistajan omaisuutta, eikä sitä saa käyttöönsä ellei omistaja itse sitä jaa.

Energiayhtiöille on juuri valmistunut myös REST pohjainen API (http://energia.fi/julkaisut/tuntimittaustiedon-avoin-palvelualustaloppuraportti-2013, tuorein API osoitteessa http://www.avointuntimittaus.fi/tap_reference.pdf), mutta se ei ole vielä laajasti energiayhtiöiden käytössä. Tyypillisesti tuntimittaustieto etäluetaan kerran vuorokaudessa ja on asiakkaan käytettävissä n. vuorokauden viipeellä. Tämän lisäksi on olemassa useita erilaisia huoneistokohtaisia ja reaaliaikaisempia, asiakkaan itsensä hankittavissa olevia mittareita, mutta nämäkin on tyypillisesti tarkoitettu asiakkaan omaan käyttöön.
muokattu 25. toukokuuta, 2013 Jarkko Moilanen toimesta
Sisällön lisenssi:

Datatoiveet

Aiemmat datatoiveet:

Esitä datatoive!

Tietoja

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Suomalaisten tietovarantojen kieli on monesti suomi. Käytä siis suomen kieltä.


Kategoriat ovat työn alla, joten jos kaipaat jotain kategoriaa, lähetä palautetta.

203 kysymystä

237 vastausta

165 kommenttia

26,058 käyttäjää

Suosituimmat tagit

Sponsorit

...