Muut työkalut

IRC kanava:
#avoindata

Saako elintarvikehuoneistojen valvontatulokset avoimena datana?

3 tykkää 0 ei tykkää
  • Matti Saastamoinen
  • Points : 880
  • Ranked : 7
  • Badges : 2 5 8
  • http://twitter.com/smoinen
  • Location : Tampere
  • - Avoindata.netin perustaja - Open Data Tampere Region -projektin päällikkö - Apps4Pirkanmaa -kilpailun koordinaattori - Kuutoskaupunkien avoin data -projektin päällikkö
880
kysytty 23. lokakuuta, 2013 kategoriassa Datatoive | smoinen (880 pistettä) toimesta
1 liputus

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran Oivahymy-palvelu listaa elintarvikehuoneistojen valvontatulokset, mutta raportit ovat saatavilla vain pdf-muodossa. Sama data tarvitaan avoimessa, koneluettavassa muodossa, jotta sitä voitaisin hyödyntää kolmansien osapuolten ratkaisuissa.

1 liputus
uudelleen tagattu 25. lokakuuta, 2013 smoinen toimesta
Olisi kyllä erinomaista ja varmasti myös Eviran tarkoitusperien mukaista, jos data saataisiin myös Eat.fi:n kaltaisiin palveluihin jonkun rajapinnan kautta.
Olen tiedustellut asiaa Evirasta toukokuussa 2013 ja ehdotukseni datan avaamisesta luvattiin pitää mielessä. Asiaa kannattaa kuitenkin pitää pinnalla ettei se unohdu.

On myös huomattava, että elintarvikelain mukaan vastuu raporttien julkaisusta on kunnilla ja toimijoilla, ei Eviralla. Hymynaamojen julkaisua varten Evira kuitenkin kerää raportit kunnilta, joten tehokkainta olisi avata data tässä yhteydessä kuin kysyä dataa jokaiselta kunnalta erikseen. Vastuu raportista ja sen julkaisusta ei kuitenkaan tässä yhteydessä siirry Eviralle, vaan on edelleen kunnilla.
Olisi hyvä saada etenkin kun "tarkastettujen yritysten sisäänkäyntien yhteyteen tulostetut Oiva-raportit ilmestyvät viimeistään 1.1.2014, jolloin raportin esiin laittaminen muuttuu pakolliseksi." http://www.oivahymy.fi/portal/fi/yrityksille/

Olisi hyvää aikaa vielä tehdä sovelluksia ennen kuin niitä oikeasti aletaan kaipaamaan.

1 vastaus

0 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
vastattu 23. kesäkuuta, 2016 | tuntematon toimesta
Onko tilanne muuttunut? Itse en nopean googlauksen jälkeen löytänyt mitään? Pitää vissiin vain scrapeta oivahymy-sivustoa?
Tietääkseni tilanne ei ole muuttunut. Eviralle voi laittaa palautetta Oivasta täällä: https://www.oivahymy.fi/portal/fi/palaute/
Sisällön lisenssi:

Datatoiveet

Aiemmat datatoiveet:

Esitä datatoive!

Tietoja

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Suomalaisten tietovarantojen kieli on monesti suomi. Käytä siis suomen kieltä.


Kategoriat ovat työn alla, joten jos kaipaat jotain kategoriaa, lähetä palautetta.

203 kysymystä

237 vastausta

165 kommenttia

26,058 käyttäjää

Suosituimmat tagit

Sponsorit

...