Muut työkalut

IRC kanava:
#avoindata

Mitä tietojärjestelmien tarjouspyynnöissä pitää olla, jotta avoin data toteutuu kivuttomasti?

5 tykkää 0 ei tykkää
  • Antti Poikola
  • Points : 3360
  • Ranked : 2
  • Badges : 15 36 46
  • about.me/apoikola
  • Location : Jyväskylä
3.36K
kysytty 30. lokakuuta, 2013 kategoriassa Julkiset palvelut | apoikola (3,360 pistettä) toimesta
Avoimen datan pöhinä kasvaa, mutta silti viikoittain HILMA:an (Julkishallinnan hankintailmoitukset) tulee uusia hallinnon tietojärjestelmäkilpailutuksia, joiden vaatimusmäärittelyissä avointa dataa ei ole otettu huomioon. Tähän on saatava muutos!

Tarvitaan selkeitä ohjeistuksia siitä, mitä hankinta (tarjouspyyntö, määrittely) -vaiheessa tulee huomioida ja kirjoittaa auki, jotta avoin data toteutuu?

Joitain ajatuksia aiheesta on täällä, mutta asiantuntemusta ja näkemystä tarvitaan enemmän: http://muistio.tieke.fi/avoindata-vaatimukset
 
Aiheesta nousi keskustelua Open Data Oulu -facebookryhmässä: http://www.facebook.com/groups/opendataoulu/permalink/574707222596628/

1 vastaus

0 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
vastattu 8. marraskuuta, 2013 | M Vakkari toimesta
Vinkkinä: Avointa dataa ei ehkä tarvitse suoraan erikseen ottaa huomioon tai korostaa, jos tuotetaan muita vaatimuksia, jotka itsessään tukevat datan avaamista / avoimuutta. Mutta jätän tämän pohdittavaksi ja selvitettäväksi, koska kyseessä näyttäisi olevan konsulttityö. Eli suosittelen asiaan kontribuoineita tahoja laskuttamaan asiantuntemuksestaan. Muuten homma menee siihen suuntaan, että yksi myy "osaamistaan" ja teettää työn ilmaiseksi muilla. Minä en halua olla mukana tällaisessa riistokapitalismissa, jota toteutetaan avoimuuden nimissä.
muokattu 8. marraskuuta, 2013
Tällä hetekellä ei tietääkseni ole menossa mitään konsulttityötä. Linkit, jotka kaivoin esille ovat kyllä vanhemman konsulttityön peruja, silloin laskutin tekemästäni työstä -pyysin apuja verkostosta ja julkaisin tulokset avoimesti.

Riistoa on mielestäni se, että tämän tyyppistä common knowledge -tietoa myydään uudelleen ja uudelleen konsulttityönä verovaroin kustannetuille organisaatioille.
Sisällön lisenssi:

Datatoiveet

Aiemmat datatoiveet:

Esitä datatoive!

Tietoja

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Suomalaisten tietovarantojen kieli on monesti suomi. Käytä siis suomen kieltä.


Kategoriat ovat työn alla, joten jos kaipaat jotain kategoriaa, lähetä palautetta.

203 kysymystä

237 vastausta

165 kommenttia

26,058 käyttäjää

Suosituimmat tagit

Sponsorit

...