Muut työkalut

IRC kanava:
#avoindata

Autottomien talouksien määrä asuntokunnittain

0 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
kysytty 18. kesäkuuta, 2014 kategoriassa Datatoive | tulenheimo toimesta
Tietoa autonomistuksesta kaupunginosittain; esimerkiksi autottomien talouksien määrä asuntokunnittain jne.

Tieto löytyi ennenmuinoin (2012) Ympäristötiedon hallintajärjestelmä Hertta-aineistosta, jonne nämä tiedot on ilmeisesti kerätty OIVA-tietokannasta.

Tiedot löytyvät myös Tilastokeskuksen maksullisesta Suomi postinumeroalueittain -palvelusta, johon tieto on kerätty postinumeroalueella olevista asuntokunnista auton käyttömahdollisuuden mukaan.

1 vastaus

1 tykkäys 0 ei tykkää
  • Antti Poikola
  • Points : 3360
  • Ranked : 2
  • Badges : 15 36 46
  • about.me/apoikola
  • Location : Jyväskylä
3.36K
vastattu 19. kesäkuuta, 2014 | apoikola (3,360 pistettä) toimesta

Mene palveluun https://wwwp2.ymparisto.fi/scripts/oiva.asp luo itsellesi tunnus, kirjaudu sisään, valitse HERTTA ja opettele käyttämään järjestelmää, jonka toteutuksesta on unohtunut käytettävyyssuunnittelu ;)

Hertassa on indikaattori "Autottomien asuntokuntien määrä", joka pitää syöttää "Alueiden käyttö" / Tulosten haku - kohtaan. Sain datan auki, mutta jostain syystä sen tallentaminen ei onnistunut omalle koneelleni, joten laitoin palautetta OIVA:n ylläpitoon.
 

Indikaattorin kuvaus
Nimi:     Autottomien asuntokuntien määrä
Aihepiiri:     Liikenne, Liikennevälineet, Autonomistus asuntokunnittain
Yksikkö:     lkm

Tietolähteet
1980-, Yhdyskuntarakenteen seurantajärjestelmä/SYKE, Tilastokeskus

Tiedontuottotapa:     Asuntokunnan muodostavat kaikki samassa asuinhuoneistossa vakinaisesti asuvat henkilöt. Vakinaisesti laitoksissa kirjoilla olevat, asunnottomat, ulkomailla ja tietymättömissä olevat henkilöt eivät muodosta asuntokuntia. Asuntolarakennuksiksi luokitelluissa rakennuksissa asuvat henkilöt, joiden asunto ei täytä asuinhuoneiston määritelmää, eivät muodosta asuntokuntia.

Tiedon tarkkuus
Tämän indikaattorin tiedot on laskettu kaikille hallinnollisille alueille ja vuodesta 2000 alkaen viiden vuoden välein kaikille toiminnallisille alueille.


Lisätieto:     Autottomien asuntokuntien lukumäärätiedoista 0,4 %:lla ei ollut koordinaattitietoja vuonna 1990, 0 %:lla vuonna 1995 ja 1,3 %:lla ei ollut koordinaattitietoja vuonna 2000. Koordinaatittomat tiedot eivät ole mukana toiminnallisten alueiden arvoissa, vaan ainoastaan hallinnollisten alueiden arvoissa. Tämän takia toiminnallisten ja hallinnollisten alueiden arvot poikkeavat hieman toisistaan, esim. yhden kunnan taajaman ja haja-asutusalueen arvot yhteenlaskettuna poikkeavat koko kunnan arvosta.

Seurantavuodet
1990, 1995, 2000, 2002, 2005, 2007, 2010

Sisällön lisenssi:

Datatoiveet

Aiemmat datatoiveet:

Esitä datatoive!

Tietoja

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Suomalaisten tietovarantojen kieli on monesti suomi. Käytä siis suomen kieltä.


Kategoriat ovat työn alla, joten jos kaipaat jotain kategoriaa, lähetä palautetta.

203 kysymystä

237 vastausta

165 kommenttia

26,058 käyttäjää

Suosituimmat tagit

Sponsorit

...