Muut työkalut

IRC kanava:
#avoindata

Miksi RT-ohjekortit eivät ole avointa tietoa?

3 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
kysytty 8. helmikuuta, 2014 kategoriassa Rakentaminen | Jaakko Korhonen toimesta
Onko joku selvittänyt, miksi RT-kortit eivät ole avointa tietoa? Tämä harmittaa joka kerta kun on alkamassa rakentamaan jotain, ja etsii ohjeita siitä miten Suomessa kannattaa toteuttaa.

Lähtökeskustelu https://www.facebook.com/groups/fi.okfn/permalink/10152287621370628/

Kuten keskustelussa selvisi, RT-tuotekortit, joihin tavaratoimittajat tuottavat sisällön, on julkaistu pdf-muodossa.

Lausuntokierroksella kerätyt RT-ohjekortit ovat maksullisia, vaikka esim. asemakaavan määrittävä rt-kortin käyttö on ympäristoministeriön asetuksella määrätty .

1 vastaus

0 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
vastattu 23. maaliskuuta, 2014 | Jarmo Saarikko toimesta

RT-kortteja ei julkaise viranomainen, vaan kaupallinen toimija Rakennustieto Oy, jonka omistaa Rakennustietosäätiö RTS. Tietysti, jos joku viranomainen maksaa aineistosta kansallisen avoimen lisenssin, niin eiköhän tuo sitten onnistuisi, mutta tuskin sellaiseen on varoja. Säätiön hallitus voinee päättää mitä aineistoja jaetaan maksutta ja mitkä ovat maksullisia. Ehkäpä joku säätiöstä tai Oy:stä voi korjata tähän oikeat tiedot?

RTS on rakennusalan puolueeton vaikuttaja ja Rakennustiedon omistajayhteisö, joka vastaa koko yhteisön tutkimus- ja kehitystoiminnasta sekä huolehtii yhteiskuntasuhteista. Yleishyödyllisen säätiön tarkoituksena on edistää sekä hyvää kaavoitus- ja rakennustapaa että hyvää kiinteistönpitotapaa. Säätiötä ja sen toimintaa ohjaavat hallitus ja edustajisto, jossa koko rakennus- ja kiinteistöala on edustettuna 52 järjestön ja yhteisön kautta.

https://www.rakennustieto.fi/index/rakennustieto.html

Sisällön lisenssi:

Datatoiveet

Aiemmat datatoiveet:

Esitä datatoive!

Tietoja

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Suomalaisten tietovarantojen kieli on monesti suomi. Käytä siis suomen kieltä.


Kategoriat ovat työn alla, joten jos kaipaat jotain kategoriaa, lähetä palautetta.

203 kysymystä

237 vastausta

165 kommenttia

26,058 käyttäjää

Suosituimmat tagit

Sponsorit

...