Muut työkalut

IRC kanava:
#avoindata

Pääkaupunkiseudun kevyen liikenteen väylät?

0 tykkää 0 ei tykkää
  • Ranked : 26059
kysytty 30. lokakuuta, 2014 kategoriassa Kartat | tuntematon toimesta
Mistä saisin pääkaupunkiseudun kevyen liikenteen väylät vektorimuodossa vastaavalla laadulla kuin Reittioppaassa?

1 vastaus

0 tykkää 0 ei tykkää
  • ernoma
  • Points : 630
  • Ranked : 10
  • Badges : 1 3 5
630
vastattu 30. lokakuuta, 2014 | ernoma (630 pistettä) toimesta

Varsinkin kaupungeissa OpenStreetMapin data on erittäin hyvälaatuista ja joiltakin osin jopa parempaa kuin kaupallisilla tarjoajilla, kun innokkaat harrastajat lisäävät epävirallisiakin polkuja kartalle.

OpenStreetMapista dataa saa erilaisin tavoin: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Databases_and_data_access_APIs. Lisäksi OSM dataa hyödyntävällä OpenTripPlanner-kirjastolla voi tehdä myös jalankulkijoille toimivaa reititystä (https://github.com/opentripplanner/OpenTripPlanner). Ainakin http://dev.hel.fi/servicemap ja http://dev.hsl.fi/navigator-proto/ ovat esimerkkejä Suomalaisista sovelluksista, joka hyödyntävät noita.

Lisäksi Juha Yrjölää (31.10.2014, https://www.facebook.com/groups/fi.okfn/) lainaten: Helsingin "Keskilinja-aineisto ei valitettavasti ole graafimuotoinen, eli siitä ei pysty päättelemään pääseekö yhdeltä kadulta kulkemaan toiselle. Geometrioiltaan tarkin aineisto taitaa meillä olla Ylre eli Yleisten alueiden rekisteri, joka muuten on avattu hiljattain (http://www.hri.fi/fi/dataset/helsingin-kaupungin-yleisten-alueiden-rekisteri). Siellä kadut on polygoneina yksinkertaisten viivojen sijaan."

muokattu 31. lokakuuta, 2014 ernoma toimesta
Sisällön lisenssi:

Datatoiveet

Aiemmat datatoiveet:

Esitä datatoive!

Tietoja

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Suomalaisten tietovarantojen kieli on monesti suomi. Käytä siis suomen kieltä.


Kategoriat ovat työn alla, joten jos kaipaat jotain kategoriaa, lähetä palautetta.

203 kysymystä

237 vastausta

165 kommenttia

26,058 käyttäjää

Suosituimmat tagit

Sponsorit

...