Avoimen datan lähteet

Nykyään suurten tietojen ympärillä on paljon hypeä. Eikä ole ihme, että kaikki tapahtuu digitaalisesti. Olemme luoneet suuren joukon dataa, josta on tulossa yhä arvokkaampaa.

Ajattele julkisesti saatavilla olevia ja avoimia tietoja. Saatat kysyä, miksi se on niin tärkeä ? Avoimen tai julkisesti saatavan tiedon käyttäminen voi olla erittäin hyödyllistä. Joitakin esimerkkejä ovat:

Globaalien suuntausten analysointi
Hallituksen politiikan tehokkuuden mittaaminen
Uuden palvelun innovointi
Yrityksesi tuotteiden parantaminen
Laajan sovellusvalikoiman vuoksi tietotekijöiden lisäksi myös toimittajat, markkinoijat, liike-elämän ammattilaiset ja jopa freelancerit oppivat pääsemään, puhdistamaan ja tulkitsemaan raakatietoja.

Vaikka sinulla saattaa jo olla pääsy tietoanalyysityökaluihin tai tutkimusaiheeseen, puuttuvat kaikki suuret tietolähteet, joiden kanssa työskennellä. Mietitkö mistä löytää tilastotietoja? Alla on luettelo tietokannoista, joista voit aloittaa.

  1. World Factbook – CIA- verkkosivustolla on avoimen lähdekoodin kirjasto, josta löytyy World Factbook , joka tarjoaa 267 maan julkista avointa tietoa historiasta ja hallituksesta maantieteelliseen ja sotilaalliseen aiheeseen.
  2. Amazon Web Services – Amazon Web Services tarjoaa joukon pilvilaskentapalveluita tietokanta-, tietojenkäsittely-, tallennus- ja analyyttisiin ratkaisuihin muutamien mainitsemiseksi. AWS isännöi myös useita julkisia tietojoukkoja, joihin voit käyttää. Sinulla on oltava AWS-tili tai pääsy sen komentorivityökaluihin.
  3. Avoin hallitustieto – Etsitkö tietoja suurilta hallituksilta? Voit hakea Kanadan , Yhdysvaltojen ja Ison- Britannian hallitusten julkisesti saatavissa olevista tiedoista . Euroopan unionin avoimen datan portaali voi antaa sinulle pääsy useisiin tuottamien tietojen jäsenmaiden Euroopan unionin.
  4. Avoin tietoverkko – Socrata.com: n vuonna 2014 käynnistämä avoin tietoverkko on online- tietoluettelo , joka tekee tarvitsemiesi tietojen löytämisestä yhtä helppoa ja tuttua kuin tietojen löytäminen Googlen avulla. Sen viimeisimmät parannukset sisältävät päivitykset elementtejä, kuten autosuggestion ja helpommin mobiilinavigaatiomarkkinan. Tämä sivusto kattaa kaikki suuret Yhdysvaltojen alueet, mukaan lukien julkiset tietolähteet esimerkiksi rahoituksesta, terveydestä, infrastruktuurista, koulutuksesta ja sosiaalipalveluista.
  5. Google Public Data Explorer – Mikä on parempi paikka tutkia tietojoukkoja kuin Google? Google Public Data Explorer -sovelluksen avulla kaikkien on helppo käyttää kansainvälisten organisaatioiden ja korkeakoulujen julkisia tietoja ja olla niiden kanssa vuorovaikutuksessa. Voit lähettää, jakaa ja visualisoida tietojoukkoja. Tässä on yleiskatsaus saadaksesi käsityksen Google Public Data Explorerin käytöstä .
  6. DBpedia – DBpedia on joukkolähtöinen pyrkimys vetää jäsennellyt tiedot Wikipediasta pääsyyn tietokantamuotoon webissä. Sivuston mukaan DBpedia-tietokannan etuna on, että ”se kattaa monia verkkotunnuksia; se edustaa todellista yhteisösopimusta; se kehittyy automaattisesti Wikipedian muuttuessa, ja se on todella monikielinen. ”
  7. Worldbank.org – Viidestä kansainvälisestä organisaatiosta koostuva Maailmanpankkiryhmä on maailman suurin kehityspankki, joka pyrkii lopettamaan köyhyys ja yhteinen vauraus. Organisaatio tarjoaa ”ilmaisen ja avoimen pääsyn kehitystä koskeviin tietoihin ympäri maailmaa.”
  8. UNData – UNData on Internet-pohjainen datapalvelu, josta pääset tietoaineistoihin, jotka sisältävät tilastoja Yhdistyneiden Kansakuntien jäsenmaista.
  9. Maailmanlaskennan avoimet tiedot – Tarvitsetko muiden maiden väestölaskentatietoja ? Hanki väestölaskentatuloksia muualta maailmasta, kuten Argentiina, Uusi-Seelanti, Romania ja Egypti. Tämä lähde on arvokas niille, jotka keräävät maantieteellisiä tai paikallisia tilastoja. Lisäksi linkitetyistä lähteistä on saatavana Yhdysvaltojen ja Tilasto-Kanadan väestötiedot, jotta niitä on helppo käyttää.
  10. Avoin tietoportaalien -At Dataportals.org löydät kuratoitu lista avoimen datan resurssi portaalien ympäri maailmaa. Se auttaa sinua aloittamaan laajasti ja kaventamaan hakuasi sijainnin mukaan. 519 portaalilla, tämän kirjoittamisen jälkeen, sivusto toivottaa lisäykset tai palautteen luomaan yhden laajimmin kuratoiduista ilmaisista julkisista tietolähteistä verkossa, josta jokainen käyttäjä voi hyötyä.

Tietojoukkojen käsittely voi olla ylivoimaista. Voit odottaa tietosi olevan järjestämättömiä ja väärinkäyttäjiä. Ja niin helppoa kuin näitä sivustoja on käymässä, varoita siitä, että saatat kohdata vaikeasti käytettäviä muotoja, jotka edellyttävät ensin muuntamaan skannattu PDF Wordiksi ennen kuin voit käyttää sitä. Mutta älä lannistu. Näiden tietojen potentiaali on rajaton.